top of page
  • June Solberg

Hva finner man på biblioteket?


Popkult Gjøvik er en ny avdeling i Gjøvik bibliotek og litteraturhus der avdelingen kalt ung+ lå tidligere. I utgangspunktet ment å være et nytt tilbud til ungdom og unge voksne, men er ment å appellere til alle som liker populær- og subkultur.

popkult-june.jpg

Popkult-leder June.

Vi har rydda ut av det gamle pc-rommet i 2. etasje, og innredet rommet med fantasybøker, sofaer og et stort "sosialt" bord. Her har vi satt ut brettspillene vi har så langt, og flere spill vil komme.

Videre har vi frisket opp i avdelingen ung+, og kjøpt inn mange fagbøker med tema som passer for avdelingen. Av skjønnlitteratur har vi skilt ut kategoriene fantasy, dark fantasy, dystopier, science fiction, kjærlighet og spenning.

fantasymerking_edited.jpg

Fantasymerking

Vi kjøper inn Playstation 4, og har planer om å arrangere spillkvelder utover året. Spillingen vil foregå både i biblioteket og på andre arenaer. Vi har Playstation 3-spill til hjemlån, mens de nyeste spillene inntil videre kun kan spilles i biblioteket.

For dere som ikke vet det, har vi en stor og god tegneseriesamling. Vi har kategorisert samlingen dette året, slik at det er enklere å finne frem til for eksempel humor eller skrekk, dersom det er dette dere liker best.

Popkult preges av sub- og populærkulturelle arrangementer, og disse vil vi spre utover året fremover.

Vi ser for oss samarbeid med:

  • Gjøvik kino og scene

  • Høgskolen i Gjøvik

  • Rockeverksted Gjøvik

  • Ungdommens hus

  • Filmverkstedet i Gjøvik

  • Høgskolen i Lillehammer/filmskolen

  • Mjøshammer

  • Og andre aktører

#popkultgjøvik #info

14 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page