top of page
  • June Solberg

Vi har åpnet Popkult Gjøvik!


Lørdag 7. februar kl. 12 åpnet Gjøvik bibliotek og litteraturhus offisielt sin nye avdeling Popkult Gjøvik. Vi har jobbet med åpningen i flere måneder allerede, og til vår store glede foregikk åpningen problemfritt!

Prosjektleder June Solberg cosplayet som en mer eller mindre feminin utgave av Joker fra The Dark Knight, mens biblioteksjef Kristin Aldo var inspirert av Avengers-filmene og valgte seg Black Widow.

Popkultåpning Kristin  og June

Kl. 12 startet det altså med taler fra tidenes sprekeste biblioteksjef og ordfører, før June fikk opp ungdommene i prosjektgruppa for en unik snorklipping, eller kabelklipping (med avbitertang).

Popkultåpning ordfører Bjørn Iddberg
Popkultåpning June takker ungdommene

Martine Engeset AKA Grotesque Kawaii hadde kommet fra Eidsvoll for å holde foredrag om cosplay og en workshop rundt materialene worbla og coolmorph/polymorph. I tillegg hadde hun med seg diverse utstyr og tidligere cosplay som vi kunne få se og - ikke minst - ta på.

Popkultåpning Martine Engeset
Popkultåpning Martine Engeset prosjekter

Nerdeportalen.no kom helt fra Moss med varebilen stappfull av t-skjorter, krus og materialer som de solgte fra lesesalen vår, for anledningen omrigget til stand.

Popkultåpning Nerdeportalen selger

Underveis i programmet kunne besøkende meske seg med champagnebrus, kjærlighet på pinne og popkorn. Ungdommene i prosjektgruppa tittet på kostymene til de besøkende, og kunne til slutt bekrefte at det aller beste kostymet denne dagen var Poison Ivy, cosplayet av Angelica Balchen.

Popkultåpning vinner Angelica Balchen Poison Ivy

Vi lukket biblioteket da kostymekonkurransen var over, for å rekke å få i oss litt mat før Avengers-maraton på Gjøvik kino og scene.

Maraton var fantastisk moro! Vi startet kl. 18 med ca. 20 deltakere da vi rullet i gang Iron Man. Pausene bar preg av god stemning og skravling, og etterhvert også masse pizza fra Café Pi. Kun de aller mest hardhause satt igjen da klokka nærmet seg 9 søndag morgen. Stive i kroppen og lyssky famlet vi oss ut i dagen igjen.

Popkult kinomaraton Avengers
Popkult kinomaraton avengers 2.jpg

Konklusjonen var at dette definitivt må gjentas! Nærheten med brukergruppa så lenge og intimt (høhø) har ført til mange gode ideer rundt innkjøp og senere arrangement. Vi håper vi ser dere igjen ofte!

Flere bilder kan sees på vår facebook: Offisiell åpning av Popkult Gjøvik

#avengers #cosplay #nerdeportalen #arrangement

58 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page