top of page
  • June Solberg

Tid for Avengers igjen!


I forbindelse med åpningen av Popkult 7. februar arrangerte vi Avengers-maraton i samarbeid med Gjøvik kino. Dette var såpass gøy og sosialt at vi ønsket å gjenta suksessen.

Vi venter spent på å komme inn i kinosalen

3. oktober kl. 18.00 er det igjen klart for nye 15 timer på kino, denne gangen med phase 2 av fantasyuniverset!

Siden Gjøvik kino er under ombygging ble det bestemt at vi skulle vise filmene på Friscena i stedet. Friscena er mulig å rigge til slik vi vil selv, og vi har en tanke om å la det være litt "lounge-stemning", litt slækk.

Siden den siste filmen fortsatt går på kino blir det vanskelig å vise den utenom kinosal, så da forflytter vi oss til sal 1.

Kjøreplan 3. oktober

Dørene til Friscena åpnes kl. 17.30. Kiosken på kinoen er åpen frem til kl. 23. Etter dette er det ikke salg i huset. Alternativer da er McDonalds på Mjøsstranda, eller rett og slett å ta med seg en kjølebag med proviant, dersom man ikke hamstrer i forkant.

Vi regner en halvtimes tid mellom filmene. Da kan dere ta en tur ut, gå på toalettet, handle mat etc. Verdisaker bør nok bli med eieren.

Tips: Pute og pledd er deilig når klokka bikker 3.

IRON MAN 3 kl. 18.00

Første film ut er det tredje filmen om Iron Man.

Filmweb: Når hans egen verden blir ødelagt av fienden, legger Stark ut på en opprivende jakt for å finne de ansvarlige, en jakt som vil teste ham til det ytterste. Med ryggen mot veggen må Stark utnytte sin oppfinnsomhet og instinkter for å overleve og beskytte sine nærmeste. Idet han kjemper seg tilbake, finner Stark svaret på spørsmålet som innerst inne har hjemsøkt ham: skaper mannen rustningen, eller skaper rustningen mannen?

Filmen hadde premiere april 2013.

Thor : The Dark World kl. 20.30

Thor har også fått en oppfølger!

Filmweb: Marvels' "Thor: The Dark World" er fortsettelsen på historien om Thor, the Mighty Avenger, som nå kjemper for å redde Jorden og de ni Rikene fra en mystisk fiende som er eldre en Universet selv.

Marvels "Thor" og Marvels "The Avengers" etterlot kaos, og Thor kjemper for å gjenopprette ro og orden i hele kosmos. En fiendtlig rase fra gamle tider, ledet av den hevngjerrige Malekith returnerer for å sende Universet tilbake i mørket. Konfrontert med denne fienden som verken Odin eller Åsgård kan stå i mot, må Thor ut på sin hittil mest farefulle og personlige reise, en reise som gjenforener ham med Jane Foster og tvinger ham til å ofre alt for å redde oss alle.

Filmen hadde premiere november 2013.

Captain America : The Winter Soldier kl. 23.00

Jeg synes det er så stas med ordentlige titler på oppfølgerfilmer!

Filmweb: Etter de katastrofale hendelsene i New York med The Avengers, lever Steve Rogers, aka Captain America, et rolig liv i Washington DC og prøver å tilpasse seg den moderne verden. Men når en S.H.I.E.L.D. kollega kommer under angrep, blir Steve involvert i et nett av intriger som truer med å sette verden i fare.

Captain America slår sine krefter sammen med The Black Widow, men strever med å avsløre den omfattende konspirasjonen mens han kjemper mot profesjonelle leiemordere som forsøker å bringe ham til taushet. Når de forstår det enorme omfanget av de ondes planer, verver Captain America og Black Widow en ny alliert, Falcon. Men snart blir de konfrontert med en uventet og formidabel fiende - the Winter Soldier.

Filmen hadde premiere mars 2014.

Guardians of the Galaxy kl. 01.30

Her trekkes fokuset fra Avengers og ut i universet.

Filmweb: I et actionfylt, episk romeventyr som utvider Marvel-universet til kosmos, møter vi den tøffe eventyreren Peter Quill.

Etter å ha stjålet en mystisk kule som den mektige, onde Ronan ønsker seg, oppdager Quill at han er målet for en ubarmhjertig dusørjakt. Ronans ambisjoner truer hele universet, og for å riste ham av seg blir Quill tvunget inn i en ustabil pakt med en gjeng uforsonlige vesener: Rocket – en våpenelskende vaskebjørn, Groot – et menneskeliknende tre, den mystiske og dødelige Gamora, og den hevndrevne Drax the Destroyer. Men snart oppdager Quill verdien av kulen og hvilken fare den utgjør for kosmos, og han må gjøre sitt beste for å samle sine bøllete rivaler til et siste, desperat oppgjør – med galaksens skjebne i sine hender.

Filmen hadde premiere august 2014.

Avengers : Age of Ultron kl. 04.00

Avengers-filmene samler alle tråder, her for andre gang. Nå med en gjeng nye ansikter. <3 Joss Whedon <3

Filmweb: Når Tony Stark prøver å kick-starte et sovende fredsbevarende program, går ting galt og jordens mektigste helter, inkludert Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow og Hawkeye, blir satt på den ultimate testen når planetens skjebne henger i en tynn tråd.

Når den onde Ultron dukker opp, er det opp til The Avengers å stoppe ham fra å gjennomføre hans grusomme planer. Urolige allianser og en uventet handling vil snart bane vei for et episk og unikt globalt eventyr.

Avengers-teamet må igjen slå seg sammen for å beseire Ultron, en fryktsom teknologisk skurk besatt av tanken på menneskelig utryddelse. Underveis konfronteres de av to mystiske og mektige nykommere, Pietro og Wanda Maximoff.

Filmen hadde premiere april 2015.

Ant-Man kl. 07.00 i SAL 1

Bittebittebitte liten helt!

Filmweb: Marveluniverset bringer denne sommeren en av grunnleggerne av The Avengers til det store lerretet for første gang med "Ant-Man".

Bevæpnet med en forbløffende evne til å krympe i omfang, men øke i styrke, må mestertyven Scott Lang omfavne sin indre helt og hjelpe sin mentor, Dr. Hank Pym, med å beskytte hemmeligheten bak hans spektakulære Ant-Man-drakt mot en ny generasjon av ruvende trusler. Mot tilsynelatende uoverkommelige hindringer, må Pym og Lang planlegge og gjennomføre et kupp som kan redde verden.

Filmen hadde premiere juli 2015.

Vinn Marvel-effekter!

En heldig vinner vil få en eske med Marvel-effekter. Mye rart, fra S.H.I.E.L.D.-adgangskort til Groot-sokker. Alt som trengs er å kjøpe billett til maratonet.

Kjøp billetter

Totalprisen på maratonet er kr. 300,– (Dette tilsvarer kr. 50,– pr. film.)

Billetter kan kjøpes på kinoen (kiosken) eller på biblioteket. Har du kun kontanter, er det fint om billettene kjøpes i kinokiosken. ELLER billettene kan kjøpes på internett:

--->>> BILLETTSALG <<<---

Det lønner seg å kjøpe på forhånd. Vi har kun plass til 70 stk. i salen.

Spørsmål?

Spørsmål kan rettes til prosjektleder på e-post june.solberg@gjovik.kommune.no, eller ved henvendelse på vårt Facebook-arrangement.

#avengers #arrangement

15 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page