top of page
  • June Solberg

Nordisk spilldag 2015


Velkommen til oss lørdag 21. november! Fra kl. 10 til kl. 14 arrangerer vi vår aller første Nordisk spilldag. I år sammenfaller det med verdens spilldag, så det vil si at bibliotek over hele verden har arrangementer som er spillrelatert denne dagen.

I snekkerbua vil vi arrangere FIFA16-turnering på PS4. Her har vi lerret og høyttalere som gir god stemning. Alt er ikke helt spikret når det gjelder program, men tentativt har vi plass til maks 16 deltagere. Vinneren får et gavekort.

Påmelding til FIFA16-turnering foregår ved å sende e-post til june.solberg@gjovik.kommune.no, eller ved å spørre i skranken på biblioteket.

Lesesalen blir både hypermoderne og superretro. Vi rigger opp en tjukkas-tv med saccosekker, og fyrer opp NES (Nintento 8bit) med gode, gamle Duck Hunt. Les mer om Duck Hunt her.

Det hypermoderne representeres av Oculus Rift. Rift er VR-briller som man spenner fast på hodet. Brillene har en innebygd bevegelsessensor som er så responsiv at det stemmer perfekt med hvordan man beveger hodet. Bruker man Rift til spill, kan man altså "snu seg rundt" i spillet og se omgivelsene rundt seg. Vi kommer til å la dere få teste ut brillene selv, og så viser vi opplevelsen på lerret.

I resten av biblioteket skal vi sette opp bord som innbyr til gruppespill. Vi har kjøpt en del nye bordspill som tar ulik tid å spille ferdig. Dermed har vi for eksempel et bord til spillene som tar 10-20 minutter, et annet bord til spill som tar 2 timer+ og så videre. Vi har rene familiespill og "voksenspill" som Cards against humanity.

Biblioteket har kjøpt inn noen PS4-spill som skal være mulig å låne ut fra denne datoen. På grunn av tyveri har vi vært nølende til å ha spillene stående ute i lokalet, så vi ender opp med å oppbevare innmaten på bakrommet. Du må dermed spørre i skranken om du skal låne spill. I år har vi blant annet kjøpt inn LEGO Jurassic World, Call of Duty, Minecraft og Plants vs zombies, for å nevne noen. Og ja, vi er strenge på aldersgrensene!

Arrangementet er gratis! Vi har enkel servering av cola og potetgull.


#spilldag #gameday


15 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page