top of page
  • June Solberg

Papp og piksler!


Lørdag 21. november deltok Popkult Gjøvik/Gjøvik bibliotek på Nordisk spilldag for første gang. I 2015 var det over 150 bibliotek i Norden som inviterte til spillrelaterte arrangementer eller debatter.

Den årlige begivenheten er støttet av Nordic Game Institute og Nordisk ministerråd. Nordisk spilldag er et samarbeid mellom nordiske bibliotek som jobber med spill, Nordic Game Institute og nordiske spillutviklere og spillutgivere.

Målet med dagen er som alltid å ha fokus på spill som medium - både fysiske og digitale spill. Dette er for å understreke at spill er et etablert medium som hører til i bibliotekene nå og i fremtiden.

Offisiell hjemmeside for dagen er: www.nordicgameday.com

Her på Gjøvik hadde vi reservert alle rom og bord i andre etasje til spilling.

På lesesalen satte vi opp gode, gamle Nintendo 8bit (NES). I utgangspunktet hadde vi tenkt å skyte ender i Duck Hunt, men etter å ha konstantert at ikke bare en, men to skytere hadde tatt kvelden etter tjue års pause, måtte vi tilby andre spill i stedet. Og jeg vil tro at Super Mario fortsatt er populær i sitt opprinnelige format, for det satt folk i saccosekkene gjennom hele dagen.

I samme rommet demonstrerte Erik Wien Oculus rift. VR-brillene er noe helt nytt, og det var mange som synes det var spennende å kjøre rally eller berg- og dalbane. Enkelte ble umiddelbart kvalme, andre holdt ut i flere runder.

I snekkerbua var det totalt 12 stykker som ville delta på FIFA16-turnering. Kretsdommer Alier Ajak Wuoi hadde på forhånd meldt seg frivilling til å kjøre turneen for oss, og han gjorde en god jobb. Til slutt var det Joakim Svehagen (16) som tok seieren og vant gavekort på Platekompaniet.

Lille grupperom var holdt av til spilling av Cards against humanity. Dette er et kortspill som er mye omtalt, og som passer best for 17+. Det skriftlige innholdet på kortene skaper bilder i hodet som får deg til å føle deg som verdens verste menneske, derav navnet. Vi har også norsk utgave av spillet: Anti Human.

På bordene rundt omkring hadde vi forskjellige brettspill, noe strategi, noe terning, noe rollespill. Brettspillene var ikke like flittig brukt, men det skyldes nok at Oculus rift var UTROLIG MORO.

Kort oppsummert var dette en suksess, og vi kommer til å delta på spilldagen fremover også.

#Nordiskspilldag #arrangement #spilldag #gameday

28 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page