top of page
  • June Solberg

Trollmenn og gomper i skjønn forening


Torsdag 4. februar arrangerte vi Harry Potter Book Night for første gang. Dette er et verdensomspennende arrangement som startet i 2015. Årets tema var A night of spells.

Planlegging av et slikt arrangement tar tid, men jammen meg er det utrolig moro! Siden jeg er Harry Potter-fan fra 2002, har jeg en del rekvisitter liggende, som jeg tok med på jobben for å bruke i utstillinger.

Vi visste at vi hadde lyst til å invitere skoleklasser, og vi visste at vi hadde lyst til å ha en stor quiz på kveldstid. Skoleklasser krever mye underholdning, så da måtte vi finne på forskjellige aktiviteter, slik at de kunne gå fra sted til sted. Vi hadde fått mange tips fra aktivitetsheftet fra HPBN sentralt, og vi forsøkte:

* Alle ansatte i kostymer: På barneavdelingen, som var etasjen som hadde flest aktiviteter, hadde alle ikledd seg passende klær. Skoleuniformer og heksekjoler, briller og slips. Voksenavdelingen, etasjen hvor quiz og kostymekonkurransen ble avholdt, iførte seg ulike t-skjorter med Harry Potter-motiv. Alle som ønsket hadde fått heksehatt i tillegg. Magisk.

* Høytlesning: Magnhild og Kristin leste utdrag fra flere av Harry Potter-bøkene. Samtidig viste de slides med illustrasjoner fra den nye utgaven av Harry Potter og de vises stein.

* Jakt på polyksir-ingredienser: Her hadde vi plasser ut glasskrukker med "ingredienser" rundt i biblioteket, og vi delte ut lister til barna. Her måtte de altså lete seg frem til de hadde funnet alle. Polyksir, eller polyjuice potion er en eliksir man bruker for å forvandle seg til noen andre.

* Spellathon: Vi hadde en enkel quiz beregnet for 6. trinn. Ti spørsmål. Alle som hadde ti rette var med i konkurransen om å vinne den illustrerte utgaven av Harry Potter og de vises stein.

* Fotografering i etterlyst-ramme: Her hadde vi tatt utgangspunkt i etterlystplakaten med Sirius Svaart fra Harry Potter og fangen fra Azkaban. Forstørret opp og klippet ut hull, slik at folk kunne ta sine egne bilder.

* Fargelegging og tegning: Vi fikk forslag til to tegneideer, nemlig å tegne skytsverger og fortryllede gjenstander. I tillegg fikk vi en illustrasjon fra Harry Potter og de vises stein som vi printet ut, i tillegg til flere motiver vi fant på nettet.

* Bretting av gullsnopper: Vi lagde til kvadratiske, gule ark, og lærte bort metoden for å brette gullsnopper (origami-snopper).

Alt over pågikk også på kveldstid.

* Pynt av lokalet:

- Vi hadde to glassmontere med rekvisitter, legofigurer og bøker.

- To områder med bokutstillinger. Utstillingene hadde origamisnopper og konvolutter adressert Harry og andre fra Galtvort.

- Vi brukte bilderammene i lokalet til Harry Potter-plakater.

- Vi klistret opp skilt som pekte mot magiske steder rundt om i lokalet (Diagon Alley, Eeylops owl emporium etc).

- Vi festet bilde av Stønne-Stina under dolokkene.

- Vi skrev "The chamber of secrets has been opened...." i teaterblod på en glassvegg.

- Vi blåste opp ballonger i husfargene.

- Vi blåste opp hvite ballonger som vi dekorerte som ugler.

- Vi fant frem gamle kofferter og en amerika-koffert (kiste) som så veldig ut som om de hørte til på Galtvort.

På kveldstid fant vi frem godsaker i form av muffins i husfarger, rock cakes (brownies med nøtter) og jelly beans. Vi fant ut at det hadde vært lurt å vente litt med kakene til de ulvesultne skoleelevene hadde vært hjemme og spist middag.

24 stykker ønsket å delta på kostymekonkurransen, og det ble hele 15 lag (60 stykker) som deltok på The Ultimate Spellathon Trivia Challenge. Denne quizzen bestod av seks runder med fem spørsmål på hver. Ganske vanskelig, men kunne ha vært enda verre (neste år..).

Igjen har vi hatt et vellykket Popkult-arrangement. Vi hadde ikke forventet at så mange skulle strømme på for å vise frem flotte skoleklær og tryllestaver. Vi fikk besøk av folk som reiste helt fra Rena og fra Dokka! Alt i alt hadde vi godt over 200 stykker innom denne dagen.

Neste år skal vi arrangere dette igjen. Noe tar vi vare på og gjenbruker, og annet skal bli mye bedre - vi har allerede startet planleggingen. BIGGER, BETTER, FASTER, MORE.

#harrypotter #arrangement #harrypotterbooknight

72 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page