top of page
  • June Solberg

Brettspill til påske!

Påske for meg er: Kvikklunsj, solveggen og brettspill! Her er noen tips til gode brettspill for hele familien.


Alle brettspillene kan lånes på Gjøvik bibliotek i betjent åpningstid. Det er også mulig å reservere spillene for henting i meråpen tid.Nye brettspill på biblioteket


Unlock I Escape Adventures

Unlock II Fantastiske eventyrDisse spillene er endelig på norsk! Her finner du tre ulike Escape room-scenarier i hver sin boks. Disse har ulike vanskelighetsgrad. Scenariene består av en rekke kort, hvor du skal søke etter gjenstander, kombinere dem og løse gåter.


I tillegg til selve spillet trenger du en gratis app for å spille spillene, men utover nedlastingen, har ikke appen behov for internett.


I Unlock I er det med en introduksjonsrunde for å lære seg hvordan man leser kortene og leter etter spor. Er du ikke vant til Escape room, lønner det seg nok å starte på det første spillet.


Når man så går løs på et av scenariene, har man 60 minutter på seg til å løse dem. Appen teller ned for deg. Pass på, velger du feil kombinasjon eller har feil kode, mister du minutter på tiden din.

Fra 10 år.


Hint junior

Hint

Hint er spillene som utfordrer alle i familien. Her skal lagkameratene dine gjette hva du forsøker å fortelle dem, ved hjelp av miming, tegning, nynning og snakking. Man har 90 sekunder på å hinte fem ulike ting, men det er alltid noe som ikke må gjettes på - pass opp! I juniorutgaven er det i tillegg til de klassiske hintemetodene også den helt nye øvelsen emoji.


Fra 8 år.
Bezzerwizzer familie


Bezzerwizzer Familie er en ny versjon av det populære spørrespillet, og lar barn og voksne konkurrere mot hverandre i all verdens kunnskap. Her får man mange timers undreholdning. Barn og voksne kan quizze på like fot, for til alle spørsmålene er det en ledetråd som bare er til barna.


Fra 10 år.


Trivial Pursuit Decades


Dette er spørrespillet for deg som ikke klarer å gi slipp på 2010-årene. I dette tiåret med popkultur skal du sette din egen strømming, scrolling og deling på prøve med spørsmål om oppslukende serier, låter fra topplistene, store nyhetshendelser, morsomme memer og mer fra 2010-2020. Tror du at du er den beste noensinne?


Fra 16 år.


Railroad Ink Deep Blue

Railroad Ink Blazing RedDette spillet er ypperlig for deg som liker å kombinere strategi, tegning og tog!


Alle spillerne har hvert sitt brett og man bruker tusj for å tegne på brettet. Målet er å koble til så mange utganger på brettet som mulig, med jernbaneruter man får oppgitt under veis.


Hver runde kastes et sett med terninger, som avgjør hvilke type vei- og jernbaneruter som er tilgjengelig for alle spillere. Du må tegne rutene inn på brettet ditt for å lage transportlinjer, og koble sammen utgangene dine, og prøve å optimalisere de tilgjengelige mulighetene bedre enn motstanderne dine.


Du scorer poeng for hver utgang du har på slutten, men mister poeng for ufullstendige ruter, så du må planlegge nøye.


Alle versjonene av Railroad ink kommer med utvidelser som kan øke vanskelighetsgraden. Kombinerer du begge boksene, kan man spille med opptil 12 spillere.


Fra 8 år.


Cross Clues


Cross Clues er et samarbeidsspill hvor man skal finne sammenhenger mellom ulike ledetråder. Jobb sammen for å fylle ut rutenettet med kodeord, men velg ledetrådene med omhu slik at du kan fylle ut så mye av rutenettet som mulig. Tusenvis av ulike kombinasjoner garanterer timer med moro!


Fra 7 år.


Cat Taco Goat Cheese Pizza


Spillet hvor du virkelig får brukt håndflatene! Her skal man plassere et og et kort med bildesiden opp, samtidig som man sier taco/cat/goat/cheese/pizza i rekkefølge. Når kortet man plasserer ut matcher ordet man sier, må man klaske håndflaten i bordet. Sistemann må ta inn kortene. Førstemann som blir kvitt sine kort vinner.


Fra 8 år.


Klassikere - til hyttetur eller hjemmepåske?


Settlers of Catan


Vi har drøssevis av Catan! Dette spillet krever at man er minst 3 spillere, men det er også gøy å spille Catan på telefonen!


Settlers of Catan på Gjøvik bibliotek - en hyllest

Ticket to ride


Denne klassikeren går langt ned og langt opp i alder. Vi har de fleste utvidelsene.


Risk junior


På tide å lære poden Risk?


Risk Junior er barnas første Risk-spill, med enkle regler, et spennende pirat-tema, og flotte farger og illustrasjoner. Barna flytter sine brikker rundt på brettet på jakt etter skatter, mens de kjemper om kontroll over øyene og forsøker å samle flest skatter.

Spillet krever ingen lesing, er raskt og enkelt å sette opp, og spilles på under 30 minutter. Passer for familiemedlemmer fra 5 år og oppover!


Monopol


Vi har vanlig monopol og diverse varianter av popkult-monopol (Nintendo, Mario Kart, Gamer). Poenget for alle er å kjøpe eiendom, og å tjene raske penger, og helst vinne over kompisen.


Second Chance


Er du lei av Yatzy på hytta, er dette virkelig en slager. Her kombineres tetris-kunnskapene med kunstnerisk talent (hvis du vil). Trekk kort, fyll ut rutenettet strategisk. Den som har flest felter fylt ut på brettet, vinner.


Fra 8 år.


Og til slutt..


Ikke helt brettspill, men dere vet vel at vi låner ut:

* Nintendo classic mini

* Sega mega drive classic mini


Alt som trengs er en TV! Kos dere!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page