top of page
  • June Solberg

Flere bøker som: Game of thrones

Her finner du forslag til bøker du kan prøve deg på om du likte serien A song of ice and fire av George R.R. Martin.


Kart over Winterfell og omegn
Foto: Unsplash


The Kingkiller Chronicles / Patrick RothfussBoka handler om Kvothe. Hans barndom og oppvekst som foreldreløs, fattig, men med et pågangsmot og et ønske om å studere, lese og å lære seg vindens navn.

Patrick Rothfuss regnes som den mest vellykkede “nykommeren” innen fantasylitteraturen de siste årene. Boken er en del av en triologi der fortellingen om en manns flukt “fra seg selv og sin egen legende” blir malt med en vakker pensel. Det er en oppvekstroman satt i et univers der ting ikke alltid er hva man tror, og trådene mellom det håndfaste og det magiske er syltynne.

Denne boken er et eventyr som får deg til å sitte på kanten av stolen, og som garantert vil få deg til å drømme deg vekk.Bøkene er oversatt til norsk, hvorav de to første også kan lånes i Bookbites.
Gentleman bastard-serien / Scott Lynch


Vi befinner oss i en fiktiv by, som minner sterkt om Venezia i barokken. Det er gladiatorkamper, udyr, trolldom og alkymi.

Locke Lamora, lederen for en svindelgjeng, er ikke særlig god med sverdet, men hans største styrke er hans vidd og hans kløkt. De blir innblandet i et livsfarlig spill, og etter hvert blir både lojaliteten og oppfinnsomheten deres satt på den ytterste prøve i kampen for å overleve.

Rå humor, uventede allianser og bittert fiendskap. Språket renner over av groviser, originale vendinger og beskrivelser.


Første bok er oversatt til norsk: Løgneren Locke Lamora.A Tale of the Malazan Book of the Fallen / Steven Erikson


Det Malazanske imperiet er et mektig rike, og ved historiens begynnelse invaderes nye land. Muligheten for å herske over kontinenter skjer ved hjelp av utenomjordiske krefter hvor all magisk kraft trekkes fra. Et lite område står støtt mot invasjon, og det sendes inn menn som kan infiltrere befolkningen.

Det viser seg vanskelig: gudene selv spiller sin hånd i dette dødelige spillet...


Førsteklasses militærfantasy av episk omfang. Verdensbygging og karakterutvikling i fokus.


Biblioteket har hele serien på engelsk (ikke oversatt per 2020).
Sword of truth-serien / Terry Goodkind


Vi møter den unge Richard Siffer som motstrebende aksepterer sin nye rolle som Søkeren, den fremste stridsmannen for frihet og rettferdighet i en verden der mørkets og ondskapens makter truer med å knuse alt.

Richard må begi seg fra Vesterlandet, et beskyttet rike fritt for trolldom, gjennom en magisk grense til Midtlandene, som allerede er overskygget av den blodtørstige Darken Rahlog og hans voldsomme, magiske krefter.


Ytre dramatikk forenes med dybdeboring i menneskesinnet.


Første bok er oversatt til norsk. Biblioteket har alle på engelsk.
TV-adaptasjonen av Sword of truth: Legend of the seeker.
TV-adaptasjonen av Sword of truth: Legend of the seeker.

The Broken Empire / Mark Lawrence


Fra å være et privilegert kongelig barn, oppvokst av en kjærlig mor, har Jorg Ancrath blitt torneprinsen, en sjarmerende, umoralsk gutt som fører en grusom forbrytelsesbande i en rekke ran og grusomheter.

Jorg er den mest antiheltete antihelten du har møtt, men når han reiser tilbake til farens slott og deler av oppveksten hans avsløres, begynner man sakte og sikkert å heie på ham likevel.

En historie om blod og forræderi, magi og brorskap. En oppslukende og brutal – men også vakker - fortelling om en eksepsjonell gutt på vei mot voksenlivet - og tronen.


Biblioteket har alle bøkene på engelsk.

The first law-serien / Joe Abercrombie


Logen Nifinger er en beryktet barbar, som er i ferd med å bli en død barbar. Jezal dan Luthar er en æresyk kaptein i regimentet Kongens egne. Inkvisitor Glokta er en slu torturist med en drøm om å se Jezal i en kiste. Nå er krigen på trappene, og mye står på spill.

Boken er full av tortur, blod og gørr, men har og en tørrvittig humor. Den har gode karakterskildringer, er handlingsmettet, og engasjerende og godt fortalt.

Mistborn-serien / Brandon Sanderson


I tusen år var levde Skaa-folket som slaver i elendighet og konstant frykt. Lord Ruler har styrt med absolutt makt og ultimat terror, gudelig uovervinnelig. Hvert eneste forsøkt opprør har feilet. Likevel lever håpet.

En ny form for opprør blir planlagt, ett som avhenger av listen til en genial kriminell og motet til en uforventet heltinne, et gatebarn av Skaa-folket, som må lære å mestre Allomancy, kreftene til en Mistborn.

En historie og en verden du vil miste deg selv i!
Farseer-trilogien / Robin Hobb


Fitz, en kongelige bastard etter Prince Chivalry Farseer, kastes ut i verden, venneløs og ensom. Hans magiske kobling med dyr (den gamle kunsten som kalles the Wit) gir ham trøst og følgesvenner. Wit er dog en farlig magi, og en som er avskydd av adelen.

Når faren dør, blir Fitz adoptert inn i kongefamilien. Nå må han gi slipp på sin magi, og starte et nytt liv med våpenbruk, skjønnskrift, dannede manerer og drapsmetoder. Fitz skal nemlig bli en kongelig snikmorder. Men er ikke Fitz en trussel for tronen?

Husk også disse! George R. R. Martin har skrevet flere bøker, også fra samme univers.The ice dragon Fra gammelt av var isdragen en fryktet legende, en drage som ingen kunne temme. Overalt hvor den fløy, etterlot den seg et iskaldt og frossent landskap. Men Adara var ikke redd. For Adara var et vinterbarn, født under den kaldeste vinteren i manns minne. Når de flammende dragene fra nord angriper hjemlandet hennes, er isdragen den eneste som kan redde Adara fra en verden i oppløsning.

En fortelling om styrke og mot.Ridderen av de syv riker

Før Tyrion Lannister og Podrick Payne fantes Dunk og Egg. Den unge og naive Ser Duncan the Tall rager over sine rivaler. Hans følgesvenn er adelsgutten «Egg» - hvis sanne identitet må holdes skjult, for i virkeligheten er han Aegon Targaryen, som en dag vil bli konge.

Her er de tre novellene om Dunk og Egg samlet. En forhistorie til A song of Ice and Fire.
57 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page