top of page
  • June Solberg

House of the Dragon - hva kan du lese nå?

House of the dragon er ferdig med første sesong, og det ryktes om at neste sesong ikke kommer før i 2024! Her er tips til hva du kan lese mens du venter.Bilde fra boka Rise of the dragon. En illustrasjon hvor drager brenner soldater på slagmarken.
Rise of the dragon


Bøker med familiedrama og politiske feider


Snow like ashes / Sara Raasch


For 16 år siden ble Kingdom of Winter erobret og innbyggerne gjort til slaver, noe som etterlot dem uten magi eller en monark. Nå er Winterians' eneste håp om frihet de åtte overlevende som klarte å rømme, og som har ventet på muligheten til å stjele tilbake Winters magi og gjenoppbygge kongeriket siden den gang.


Meira ble foreldreløs som spedbarn under Winters nederlag, og har levd hele livet som flyktning. Hun vil gjøre alt for å hjelpe Winter med å komme til makten igjen, og hun er desperat forelsket i sin beste venn, Winters fremtidige konge.


Når speidere oppdager hvor den eldgamle medaljongen som kan gjenopprette magien er skjult, bestemmer Meira seg for å gå etter den selv – bare for å selv bli kastet inn i en verden av ond magi og farlig politikk, hvor hun til slutt innser at hennes skjebne ikke er hennes egen.


Boka er første bok i en trilogi.The blade itself / Joe Abercrombie


Logen Nifinger er en beryktet barbar, som er i ferd med å bli en død barbar. Jezal dan Luthar er en æresyk kaptein i regimentet Kongens egne. Inkvisitor Glokta er en slu torturist med en drøm

om å se Jezal i en kiste. Nå er krigen på trappene, og mye står på spill.


Boken er full av tortur, blod og gørr, men har og en tørrvittig humor. Den har gode karakterskildringer, er handlingsmettet, og engasjerende og godt fortalt.


Dette er første bok i serien The first law.Gardens of the moon / Steven Erikson


Første bok i serien A Tale of the Malazan Book of the Fallen.

Det Malazanske imperiet er et mektig rike, og ved historiens begynnelse invaderes nye land. Muligheten for å herske over kontinenter skjer ved hjelp av utenomjordiske krefter hvor all

magisk kraft trekkes fra. Et lite område står støtt mot invasjon, og det sendes inn menn som kan infiltrere befolkningen.


Det viser seg vanskelig: gudene selv spiller sin hånd i dette dødelige spillet...


Førsteklasses militærfantasy av episk omfang. Verdensbygging og

karakterutvikling i fokus.Bøker med drager


His majesty's dragon : Book one of the Temeraire / Naomi Novik


Luftkamp gir en spennende ny dimensjon til Napoleonskrigene når tapre krigere rir på mektige kampdrager, avlet for størrelse eller fart.


Når HMS Reliant fanger en fransk fregatt og beslaglegger den dyrebare lasten, et uklekket drageegg, kastes kaptein Will Laurence inn i en usikker fremtid, fra sjømannslivet over til et uventet vennskap med en høyst ekstraordinær skapning. Han blir mester for dragen Temeraire og må raskt lære seg luftvernets dristiges taktikk.


Frankrikes egne dragetropper samles for å innta Storbritannia, og Laurence og Temeraire møter sin ilddåp.The ruin of kings / Jenn Lyons


Første bok i serien A chorus of dragons.


Kihrin er en foreldreløs som ble flasket opp på historier om for lengst tapte prinser og store oppdrag. Når han mot sin vilje hevdes å være den tapte sønnen til en forrædersk prins, finner Kihrin raskt ut at det å være en forsvunnet prins ikke er helt som eventyrene har lovet.


Kihrin er praktisk talt en fange, prisgitt den nye familiens maktspill og ambisjoner. Han oppdager at historiebøkene også har løyet om andre ting: drager, demoner, guder, profetier, ekte kjærlighet og ikke minst, hvordan helten alltid vinner.


Men kan det hende Kihrin ikke er helten? Kanskje Kihrin er skjebnebestemt til å ødelegge imperiet fremfor å redde det?


Serien har en unik fortellermåte (historien om Kihrin er sett fra tre synspunkt som krever en avansert leser), den er verdensbyggende og har en likanes helt med en kvikk replikk. Serien har fantastiske vesener, hemmelige organisasjoner og mye mer.The priory of the orange tree / Samantha Shannon


For nesten tusen år siden ble den onde ildpustende dragen Den Navnløse beseiret av ridder Sir Galian Berethnet med sverdet Ascalon. Sir Galian giftet seg med prinsesse Cleolind, og deres etterkommere i House Berethnet har siden styrt landet Inys som dronninger, mens drager og magi har vært fordømt og fryktet.


For øyeblikket har dronning Sabran den niendes svekket posisjon i landet Inys, hun har fortsatt ikke produsert en arving til tronen og Den Navnløse truer med å våkne igjen.


Ead Duryan er en outsider ved hoffet, hvor hun fungerer som beskytter for Dronning Sabran. Samtidig er hun lojal mot det hemmelige magikersamfunnet i Priory, som har sitt eget syn på historien til Cleolind og Sir Galian.


Samtidig, i øst, hvor vanndrager er sett på som levende guder, har Miduchi Tané brukt livet på å trene for å bli en dragerytter.


Vest og øst har ulike skikker, religioner, historier og eventyr. Det er ulovlig for noen fra vest å gå over til øst, og alle utenforstående blir ansett for å ha pest og blir henrettet. Det eneste de har til felles er et delt hat for Den Navnløse.


The Priory of the orange tree er ekstremt detaljert og stramt bygget opp, og har flere uventede vendepunkt og utrolige øyeblikk.Andre bøker fra universet


Fire and blood : A history of the Targaryen kings from Aegon the Conqueror to Aegon III / George R. R. Martin


Dette er boka som House of the dragon har brukt som bakteppe, og forteller historien om Targaryen-slektens i Westeros, fra Aegon the Conqueror og fremover. Hvis du kun vil lese det som er vist i House of the dragon, hopp frem til kapittel 12. Jeg anbefaler dog på det sterkeste å lese historien i foran dette også, da det gir mye "kjøtt på beinet" til det man ser i TV-serien.


Boka er skrevet som et krønike. Det er gjenfortalt fra en rekke kilder ulike hendelser som til sammen utgjør historien om Targaryen-slekten. Det er et fortellergrep som krever sin leser.
The rise of the dragon : an illustrated history if the Targaryen dynasty / George R. R. Martin

I hundrevis av år har familien Targaryen sittet på jerntronen av Westeros mens dragene deres regjerte over himmelen. Historien om de eneste drageherrene som overlevde Valyrias fall er full av politiske intriger, allianser og bedrag, og hederlige og uærlige handlinger.


The Rise of the Dragon beskriver familien Targaryens vei til makten i Westeros, og dekker historien først fortalt i Fire & Blood, fra Aegon Targaryens erobring av Westeros til den beryktede Dragenes dans - den blodige borgerkrigen som nesten endte styret deres for godt.


Denne visuelle historien har over 180 helt nye illustrasjoner.The world of ice and fire : the untold history of Westeros and The game of thrones / George R. R. Martin


En omfattende faktabok om de syv kongedømmene, inkludert de episke slagene, den bitre rivaliseringen og de dristige opprørerne som leder til hendelsene i serien A Song of Ice and Fire.


Ja, også her gjennomgås Targaryen-slekta grundig.


Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page