top of page
  • June Solberg

Sommerbøker som formelig spruter vann

Selv om det blir Norges-ferie for de fleste av oss i år, så er det deilig å lese noen bøker hvor noen ligger på stranda og koser seg. Kanskje du har en hemmelig badekrok i nærheten? Her er noen bøker hvor sand, solkrem og saltvann er bakteppe.


The summer series / Jenny Han

Serien består av:Hvert år deler Belly og familien et hus på stranda med moren til Bellys beste venninne, Susannah, og hennes to sønner. Belly har alltid vært forelsket i Conrad, den eldste sønnen, men han behandler henne so men irriterende lillesøster.


Dette året innser Belly at hun er i ferd med å bli en vakker, ung kvinne med en egen evne til å sjarmere guttene i livet sitt; Cam, den snille gutten som hun burde fale for, og Jeremiah, den andre sønnen til Susannah. Kun Conrad er tilsynelatende immun. Samtidig strever Susannah og familien med problemer Belly ikke klarer å ta innover seg.


En perfekt miks av romantikk og familiedrama. En historie somk vil være med deg lenge!Søstre i gode og onde dager / Ann Brashares


JA, dette er den femte boka i serien Jenter i jeans. Lena, Tibby, Bridget og Carmen nærmer seg i denne boka 30 år, og har liten kontakt med hverandre, og varierende suksess i livene sine.


Tibby foreslår en reunion på Santorini, til alles glede, men når de kommer til øya, skjer det en tragisk hendelse som truer med å ødelegge vennskapene.


Dette er en ganske annerledes bok enn de tidligere Jenter i jeans-bøkene, og fans som har vokst opp med de første bøkene, vil nok også like denne, dog er den litt for voksen for nye lesere av serien.Vil du lese resten av serien på nytt? Her er oversikt over hele serien: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=474620&visserie=1&serienr=0#serierJuli / Tanja KjeldsetHver sommer drar Elin og lillebroren hennes til farmor på sørlandet, og hver sommer er hun sammen med den samme gjengen. Men i år er det noe som ikke stemmer. Hun merker det allerede på bussen, da en fremmed gutt setter seg ved siden av henne. Han er annerledes og spennende.


Mette Moe hos Barnebokkritikk.no sier følgende: "Forfatterens rike øysamfunn virker så riktig skrudd sammen på en måte, mye takket være bipersoner av alle slag som utdyper og beriker denne enkle og gjenkjennelige historien. Når du leser Juli, skulle du ønske du var 15 år igjen, samtidig som du er dypt takknemlig over å ikke være 15 år lengre. "Vi var løgnere / E. LockhartCady kommer fra en rik familie, ledet av en patriark med en privat øy ved Cape Cod i USA. Hver sommer samles familien på øye, hvor Cady og søskenbarna (de fire "løgnerne") har vært uadskillelige siden de var åtte år. Den femtende sommeren løgnerne er sammen skjer det en ulykke, og boka forsøker å nøste opp i hva som har skjedd.


Historien lar seg vanskelig utdype uten å avsløre for mye, og jeg lover at du på minst ett tidspunkt vil se opp fra boka og si "Hæ??". Jeg lover også at du vil få lyst til å lese boka om igjen umiddelbart, for maken til konklusjon har jeg aldri opplevd.20 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page