top of page
  • May Helene Knutsen

Luridiumstyven


William Wenton oppdager at han ikke er som alle andre. Riktignok har han alltid lurt på hvorfor familien hans har dekknavn. Og hvorfor han er ualminnelig god til å knekke koder. Og hvorfor bestefaren forsvant sporløst i Londons undergrunn for åtte år siden.

Men det er når han først løser Umuligheten, verdens vanskeligste kode, og blir sendt til Senter for Posthuman Forskning, at livet hans tar en ny og uventet retning. Sakte men sikkert begynner han å avdekke familiens hemmeligheter. Og plutselig haster det med å finne bestefaren som forsvant.

«Luridium er et slags metall.» Slapperton kremtet. «Eller rettere sagt, intelligent metall, altså metall som kan tenke selv.» «Intelligent metall?» gjentok William. «Det består av ørsmå datamaskiner på størrelse med atomer og kan programmeres til å skifte form og bli hva som helst. Det er som et flytende, selvtenkende dataprogram. Det kan etterligne alt. Til og med en menneskehjerne», sa Slapperton.

La oss bare si at dette metallet ikke bør komme i feil hender. Problemet er bare at noen allerede har stjålet det…

Denne boka har humoren på plass med mange artige karakterer. Vi møter snakkende dører med egne meninger og roboter med merkelige og morsomme bruksområder. Boka er også fullspekket med action, med spenningstopper fra start til slutt.

William stod helt stille. Holdt pusten. Lyttet.

Ingenting. Ikke en lyd. Det var stille. Altfor stille. Så styrtet William mot vinduet, rett før døra ble knust til pinneved bak ham. Han rev opp vinduet og kastet seg i mørket.

Dette er en bok som passer ungdommene godt, både gutter og jenter. Den er lettlest og fengende og det beste av alt: Det kommer tre bøker til i samme serie! Og i tillegg er det planlagt en spin-off serie på tre bøker fra samme univers bare lenge før William blir født.26 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page