top of page
  • June Solberg

Hva ligner på: Det ender med oss?

Det ender med oss av Collen Hoover handler om Lily Bloom som vokser opp i et voldelig hjem. Hun lover seg selv at hun aldri skal havne i samme situasjon som moren, som stadig bankes opp av faren. I voksen alder møter Lily kjærligheten og livet smiler, men så skjer det som ikke skulle skje..


Boka har unge voksne i hovedrollen, deler av boka er skrevet i et tilbakeblikk, og vi befinner oss i et bymiljø. Det er romantisk og gripende.
Hvilke andre bøker kan ligne?


To ord for ødeleggelse / Sandra Kolstad


To ord for ødeleggelse handler om oppløsning og underkastelse. Frida og Nina forelsker seg etter å ha møttes på et galleri. Etter kort tid er forholdet deres blitt så tett at Frida er i ferd med å miste seg selv. Hvor begynner hun, og hvor slutter hun? Alt flyter. Heldigvis er Nina der og former tilværelsen. Og det er lett å la den andre styre. Men når den andre tar over kontrollen fullstendig for deretter å slippe taket, blir det tungt.


Sandra Kolstad (f. 1985) er blant annet sanger, komponist, produsent og tekstforfatter. Hun har tidligere gitt ut seks album, og hun har ofte jobbet i skjæringspunktet mellom musikk og litteratur. To ord for ødeleggelse er hennes første bok. Omtalen er utarbeidet av BS.
Litt redd bare / Alexander Kielland Krag


Cornelius går på videregående. Han er snart atten, og livet er helt ok inntil han en dag blir kvalm og det ikke går over. Det går etter hver opp for ham at han er redd. Cornelius opplever for første gang angst.


En personlig og nær fortelling om å være for frisk til å få hjelp og for syk til å klare å ordne opp uten hjelp, og hvor vanskelig og viktig det er å åpne seg. Omtalen er utarbeidet av BS.


Her kan du låne boka Litt redd bare


Hva jeg gjorde med pengene / Maren Skolem


Johanne skriver for å fortelle hvorfor hun tok imot 80 000 kroner fra Medietilsynet for å følge et band på turné som journalist. Hun skulle lage saker på flere medier, men det gjorde hun ikke. Johanne ble med for å passe på søsteren sin, for hun vet at ett av bandmedlemmene er farlig.


Det handler om bandliv, sosiale medier og søskenkjærlighet, men også om overgrep og redselen for ikke å bli trodd når en forteller sannheten. Omtalen er utarbeidet av BS.Sangria i parken / Nils-Øivind Haagensen


Hva er det rette å gjøre når man sitter i parken og ser en venn legge hånden i skrittet til en felles venninne? Venninnen reagerer jo ikke særlig, så kanskje man bare skal overse det? Eller burde man kanskje si noe likevel? Aksel bestemmer seg for sistnevnte. Og da han gjør det, blir alt synlig og kommer til overflaten. Det han ser i parken er en hendelse som representerer hvordan enkelte guttegjenger oppfatter og behandler kvinner på. Aksel bryter den tausheten menn imellom som kan legitimere handlinger som den han ble vitne til i parken. Og idet Aksel gjør dette, blir det en sak for offentligheten som til slutt ender i Tingretten. Omtalen er utarbeidet av BS.Bob / Helle Helle


En ung mann flytter til København sammen med kjæresten. Kjæresten skal studere, men Bob er usikker på hva han skal gjøre. Han tar ekstravakter på et hotell, innreder den lille ettromsleiligheten og drømmer om en fremtid med kjæresten. Romanens jeg-forteller er kjæresten, som er den samme jenta som i romanen «De». Likevel forteller hun kun om Bobs liv, og særlig om det hun selv ikke er en del av.


Fortellerstilen er presis og humoristisk, under hverdagstristessen ulmer dramatikken under overflaten. Omtalen er utarbeidet av BS.


Her kan du låne boka Bob


Kjærlighet på avveie / Beth O'Leary


En skamløst romantisk fortelling om sommer og kjærlighet - perfekt for fans av Jojo Moyes og Josie Silver. Det er sommer, og Addie og søsteren suser langs veiene på den skotske landsbygda på vei til et bryllup. Bilen er lastet med mengder av snacks og store forventninger. Det ligger an til å bli den perfekte bilferie. Men snart blir reisen kraftig forsinket av en påkjørsel. Og hva verre er: Føreren av den andre bilen er ingen ringere enn Addies ekskjæreste, Dylan. Det viser seg at Dylan og bestevennen er på vei til det samme bryllupet, men nå som bilen deres er forvandlet til et vrak, har Addie ikke noe annet valg enn å tilby dem å sitte på. Med mer enn 60 mil foran seg, i en bil lastet med hemmeligheter, tvinges Addie og Dylan til endelig å ta et oppgjør med den brokete forhistorien sin. Vil de rekke bryllupet? Og enda viktigere: Er historien om Addie og Dylan kommet til veis ende?


Siste innlegg

Se alle
bottom of page