top of page
  • June Solberg

Unge kongelige

Royal Teen

Nylig var det premiere på RoyalTeen, filmen basert på første bok i serien serien Halve kongeriket, skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.


Første boka, Arvingen (2020), handler om Lena som flytter til Oslo fra Horten. Hun begynner på ny videregående skole, tilfeldigvis i klassen til Norges kronprins, Karl Johan - Kalle - og hans tvillingsøster Margrethe.


Lena bor sammen med foreldrene og lillebror, og finner ganske snart tonen med Kalle. Margrethe er derimot ingen stor fan av Lena. Man skjønner raskt at både Lena og den kongelige vennekretsen har en fortid. Dette er en moderne kjærlighetshistorie om å leve med konsekvensene av sine tabber, og om å være konge i sosiale medier.Young Royals

Young Royals er en serie om den 16 år gamle svenske prins Wilhelm som etter en skandale må stå opp for seg, be Sverige om unnskyldning, blir sendt til den fiktive privatskolen Hillerska, der broren - kronprinsen - tidligere har gått, og Sveriges adel og nyrike også går.


Sveriges klassesystem er fortsatt i drift, viser det seg. Det er et stort skille mellom gamlerike, nyrike og dagisene, lokale ungdom som får gå på skolen på dagtid, men ikke bor på internatet. Allerede noen minutter på den nye skolen, får Wilhelm øye på Simon, en av dagisene, som synger utrolig vakkert i velkomstkoret. De finner etterhvert tonen, men er Sverige klar for en tronarving som er homofil?Prince Charming / Rachel Hawkins


Daisy Winters er en 16 åring fra Florida, med havfruerødt hår, en deltidsjobb på Walmart og en perfekt eldre søster som nesten er forlovet med kronprinsen av Skottland. Daisy har ikke et ønske om et liv i rampelyset, men da hun blir jaget av paparazziene tvinges hun til å bli med søsteren i skjul på et skotsk slott.


Den kjekke yngre broren til kronprinsen blir satt til å lære opp Daisy i kongelige manerer, men det viser seg å bli vanskeligere enn han og resten av kongefamilien tror.Se flere tips om bøker med kongelige vibber under.


19 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page