top of page
  • June Solberg

Vi reiser bort!

I mangel på muligheter for å reise til utlandet, kan vi la utlandet komme til oss i bøkene! Her er noen bøker hvor reise er tema!


Vi er på ferie i hjemlandet


Lett lykkelig / Linn T. Sunne


Ville du ha valgt Toscana med venninne eller stavkirketur med mamma? Tenkte meg det.


Pengemangel og plutselige skilsmissepapirer fører mor og datter ut på en road-trip i en gammel bil, som havarerer i Valdres. Ferien blir plutselig det å oppholde seg på et knøttlite sted med null venner (med grei venninne som sender bilder fra Toscana) og rare folk som har bygdefeider. Heldigvis dukker det opp en kjekkas på nærmaten.


"Boka skal nytes som man nyter en forelskelse, nemlig temmelig ukritisk. Det er ikke ofte jeg sitter og smiler meg gjennom en bok, men det gjorde jeg denne gangen" - Hans Petter LabergTordivelen flyr i skumringen / Maria Gripe


De tre ungdommene David, Annika og Jonas har sommerferie og har fått i oppgave å vanne blomstene på en gammel gård i bygda. Plutselig begynner det å skje mystiske ting på gården. En tordivel leder ungdommene til et hemmelig skrin som inneholder en rekke brev som avslører et flere hundre år gammelt mysterium.


I forbindelse med Radioteatrets 75-års jubileum ble hørespillet med samme navn kåret av lytterne til tidenes beste barnehørespill.Hørespillet reserveres her: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=336562


Tschick. Adjø Berlin! / Wolfgang Herrndorff


Det er sommer og to gutter kjører rundt i Tyskland i en stjålet Lada. Mikes mor er på avrusningsklinikk, faren er på "forretningsreise" med sekretæren sin. Mike skal derfor tilbringe sommerferien alene hjemme. Men så dukker Tschick opp. Tschick, som egentlig heter Andrej Tschichatshow, bor i utkanten av Berlin og har på et eller annet vis kommet seg gjennom ungdomskolen og til videregående. Han er ikke et prakteksemplar på god integrering. Nå står han foran Mike med en stjålet bil.


Med dette begynner en uforglemmelig reise i en stjålet bil uten kart og kompass gjennom den sommervarme tyske landsbygda. Dette er en sår oppvekstskildring om tid, vennskap, forelskelse og om å finne sin egen vei mot voksenlivet. Omtalen er utarbeidet av forlaget.Vi reiser til utlandet


The Island / C.L. Taylor (Thailand)


Det skulle bli den perfekte ferien for de seks vennene: Én uke på en fjern tropisk øy. Men så dør guiden deres av et hjerteinfarkt, og de seks ungdommene er fanget på øya. Turen som skulle bli deres livs opplevelse blir til et mareritt. Noen på øya vet nøyaktig hva hver enkelt av dem frykter mest. Og så blir marerittene deres virkelige - det ene etter det andre. Hvem vil klare å komme seg levende fra øya?En del av meg / Maren Engelschiøn (USA)


Ida har alltid følt seg litt utenfor i familien. Det var moren, søsteren - og Ida. Hun fikk aldri møte faren sin. Han var halvt indianer og professor på universitetet i Minnesota, der moren studerte for 19 år siden.


Så får hun vite at faren hadde to sønner fra før, og hun bestemmer seg for å finne dem. Hun melder seg på sommerkurs ved det samme universitetet, drar til USA og starter letingen.


Møtet med indianerne, med studiene, med nye venner - og ikke minst møtet med Will, gir Ida en helt annen sommer enn forventet.


En fortelling om å finne seg selv, sine røtter og sin historie.Lev vel, alle / Hilde K. Kvalvaag (Canada)


Forlaget skriver: Lev vel, alle er en eksistensiell roman om å høre til og å løsrive seg, om å finne seg selv og sin plass i verden. 16 år gamle Knut blir motvillig med mora Gunhild til Canada. Knut har droppa ut av skolen etter en alvorlig voldsepisode, og mora håper turen skal bli et vendepunkt. Hun har selv sine grunner for å ønske seg vekk. Reisen fører de ut i den canadiske villmarka, der de skal følge fotsporene til oldefaren som forlot familien og seks barn i Norge, for aldri å komme tilbake. Det blir en reise der ingenting blir som de hadde tenkt.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page