top of page
  • June Solberg

Det er tid for Pride!

Og vi fryder oss over årets nye skeive bøker, tegneserier og filmer! Her er Junes favoritter fra det siste året.Denne unike instagramboken kom ut i trykt utgave i 2020. Kan også leses i sitt opprinnelige format i stories på instagramkontoen @dbmo_2020.


Vi følger Felix på hans første dag i andreklasse på videregående. Han har akkurat flyttet tilbake til Oslo, kjenner bare én i klassen fra før, og henger seg på ham og venninna hans. Da Felix, Max og Mia går på biblioteket for å hente bøker, møter han Nicolai. Den peneste gutten Felix har sett i hele sitt liv.


Det kommer raskt frem at Felix og familien har flyttet hjem igjen fra Stavanger fordi noe har skjedd, fra en dag til en annen, nærmest. Vennene hans i Stavanger fant ut at han er homofil, og det var ikke udelt positivt. Felix er derfor veldig nølende med å komme ut av skapet for sine nye venner, samtidig som han er stormende forelsket i Nicolai.


Boka har få setninger på hver side og kan leses temmelig kjapt. En nydelig kjærlighetshistorie.
En intens kjærlighetshistorie og samtidig en herlig sommerbok. Vi befinner oss på den italienske rivieraen i 1983. 17 år gamle Elio tilbringer sommeren sammen med sine intellektuelle foreldre. Faren er professor og familien pleier hvert år å ta inn en ung forsker som skal bo hos dem. Denne sommeren kommer den kjekke Oliver, som Elio får i oppgave å vise rundt. Elio faller pladask for den syv år eldre mannen og de innleder et intenst kjærlighetsforhold.


Du suges rett inn i denne fortellingen og er vemodig når den tar slutt.

Felipe er tjukk. Ingen trenger å minne ham på dette, noe selvfølgelig alle gjør likevel. Derfor har han ventet på sommerferien. Han trenger en pause fra skolen og klassekameratene som hele tiden erter ham. Planen for sommeren består blant annet av: å se mest mulig på TV, bli ferdig med "disse må jeg lese"-bunken og se på YouTube-programmer om ting han aldri kommer til å prøve seg på.


Men så forteller moren ham at Caio, nabogutten, skal bo hos dem mens foreldrene hans er på ferie. Felipe er fortvilet. Han har vært forelsket i Caio siden tidenes morgen, han har et elendig kroppsbilde, og han har ingen anelse om hvordan han skal klare å underholde naboen sin i hele to uker. Plutselig blir dagene som egentlig skulle være avslappende til virvelvinder fulle av følelser. Felipe blir tvunget til å ta et oppgjør med alle problemene han så lenge har prøvd å fortrenge, men kanskje vil han finne en løsning på problemet med Caio samtidig?


Dette er en enkel oppvekstroman med fantastiske, troverdige karakterer. Boka har massevis av referanser til forskjellige fandoms, som f.eks. Harry Potter, Sherlock Holmes, Friends.. alt jeg liker i en bok!Heartstopper / Alice Oseman (tegneserie)


Nå har det fjerde bindet kommet i denne herlige serien! Alice Oseman startet opprinnelig historien om Charlie og Nick som som drypp i en web-tegneserie, som her er samlet sammen i flere bind.


Tegneserien handler om Charlie og Nick, som har gått på samme skole uten at de noen gang har møttes. En gang må de plutselig sitte ved siden av hverandre og de blir raskt venner. Charlie faller knallhardt for Nick, og tror han ikke har sjans i havet for at dette blir gjengjeldt. Meeeeen det viser seg at Nick er mer interessert enn han tror.


Nydelig om kjærlighet, vennskap, lojalitet og psykisk sykdom.Vil du ha mer etter å ha lest tegneserien? Les fortsettelse i romanform: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=495523


Alice Oseman har også gitt ut en roman hvor hovedpersonen er aseksuell: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=502658Morgan og Eric ble født på samme dag, på samme sykehus, på samme tidspunkt, og etter det har de vært bestevenner hele livet. Boka tar for seg hva som skjer på bursdagen deres (de feirer alltid sammen) gjennom flere år.


Morgan nærmer seg 13 år og vet at noe er i ferd med å forandre seg. Han er fanget i en kropp som ikke føles riktig, og siden han bor i en liten by hvor faren er fotballtrener, er det ikke lett å fortelle om dette til noen. Eric merker at noe er galt med Morgan og avstanden mellom dem vokser. Eric nekter å gi slipp på vennen sin, og gjennom årene kjemper han for at vennskapet mellom dem skal bestå.
Frederica 'Freddy' Riley er 17 år gammel og sammen med Laura Dean, den mest populære jenta på skolen. Laura Dean er sjarmerende, selvsikker og nydelig, og Freddy er hodestups forelsket.


Det eneste problemet er at Laura Dean er en veldig dårlig kjæreste. Når hun dumper Freddy for tredje gang tar bestevenninnen Doodle med seg Freddy til et medium som råder henne til å gjøre det slutt en gang for alle. Men Freddy er fremdeles forelsket, og det er umulig å gi slipp når Laura Dean alltid kommer tilbake til henne. Etter hvert som forholdet deres spinner ut av kontroll blir det vanskeligere og vanskeligere for Freddy å beholde forbindelsen til de som står henne nærmest, til og med bestevenninnen Doodle, som trenger Freddy mer enn noensinne.Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page