top of page

Friends to lovers

#friendstolovers er en herlig undersjanger av romantikk, hvor konseptet er at to venner sakte innser at de faktisk er forelsket.. i hverandre! Vi har så klart mange titler på biblioteket!

Bøker


People we meet on vacation / Emily Henry


Poppy og Alex har ingenting felles. Hun er en rampejente, han går i khaki. Hun er stadig på vandring, han foretrekker å bli hjemme med en bok. Likevel har de, etter at de delte bil hjem fra college for mange år siden, blitt verdens beste venner.


Mesteparten av året bor de langt unna hverandre, hun er i New York City, og han er i deres lille hjemby, men hver eneste sommer i ti år nå, så har de tilbrakt en fantastisk ferieuke sammen. Helt til for to år siden, da de ødela alt sammen. De har ikke snakket sammen etterpå.


Poppy har alt hun trenger, men føler seg rastløs. Når noen spør henne om sist hun følte seg lykkelig, så vet hun at det garantert var på den siste ferien med Alex. Så derfor forsøker hun å overbevise din beste venn om å ta en siste ferietur sammen, hvor de legger alt på bordet og fikser vennskapet. Mirakuløst nok takker han ja. Hva kan gå galt? Lån boka "People we meet on vacation"


Anna and the French kiss / Stephanie Perkins


17 år gamle Anna gleder seg til å ta fatt på det siste året på high school. Men da faren, mot hennes vilje, sender henne til Paris på internatskole, raser verden sammen. Hun vil ikke flytte fra bestevenninnen. Dessuten ser det ut til at gutten hun er forelsket i har følelser for henne også. Ikke kan hun et ord fransk heller. I Paris møter hun Étienne St. Clair, en smart og sjarmerende gutt, som hun blir forelsket i. Dessverre har han kjæreste, og det har kanskje hun også, så hun velger å skjule følelsene sine. Året i verdens mest romantiske by blir et opprivende, hjerteskjærende og helt fantastisk år for Anna. Omtalen er utarbeidet av BS. Lån boka "Anna and the French kiss"


That boy / Jillian Dodd


Å være venner med to søte gutter har sine fordeler!


Danny er gull på alle måter. Han har nydelige blå øyne og blondt hår som alltid ligger perfekt, selv om det er vind eller han har hatt på seg fotballhjelm. Han er gutten som alle jenter er forelsket i. Gutten som får meg i trøbbel, gutten jeg krangler med, den heite quarterbacken ingen jenter kan motstå. Å være med Danny er som er å være på eventyr. Han har et strålende, smittende smil og magemuskler jeg kunne dødd for.


Like "crush worthy" er Philip. Skjønneste Phillip, som jeg har kjent siden jeg ble født. Phillip har mørkt hår, et perfekt smil, brune øyne og den mest sexy stemmen jeg har hørt. Han er gutten jeg snakker med hver kveld før jeg legger meg. Gutten som redder meg, gutten som kan lese tankene mine, gutten som alltid er der for meg, gutten som prøver å få meg ut av trøbbel, gutten som irriterende nok bare blir heitere, og hvis sterke armer alltid finner veien rundt kroppen min. Og når han smiler til meg på den måten, klarer jeg aldri å si nei.


En av guttene vil gi meg mitt første kyss. En av guttene vil lære meg å kline. En av guttene vil ta meg med på skoleball. Og ikke minst, en av guttene vil fri til meg. Begge er mine beste venner, men bare en av dem er gutten jeg virkelig blir forelsket i.


Super bok for deg som er fan av amerikansk fotball, elsker småbyromanser og kjekkasen over gjerdet. Det er åtte bøker i serien. Lån bøkene til Jillian Dodd


Nå skjer det / Sofia Nordin


Stella er populær både blant jentene og guttene. Hun vet at hun er den mest attraktive på skolen. Det er fordi hun er så flink til å late som. Hun later som hun bryr seg om guttehistorier, kule klær og fester. Selv om hun har skjønt for lenge siden at den hun virkelig drømmer om er bestevenninnen, Sigrid. Men Stella er engstelig for hvilke reaksjoner hun vil få om hun tør å vise hva hun egentlig føler. Hun er redd for at Sigrid vil le av henne eller synes hun er ekkel, og om hun vil miste sin posisjon som skolens dronning.


Dette er en historie om forelskelse, glede, sorg, håp og svik, samt om hvordan det som burde være lett og enkelt, ikke alltid er det likevel. Omtalen er utarbeidet av BS.I wish you all the best / Mason Deaver


Da Ben Decker kommer ut som ikke-binær, går det ikke som planlagt. De blir kastet ut av huset sitt og tvunget til å flytte inn med storesøsteren de ikke har kontakt med lenger. Det eneste Ben kan gjøre er å prøve å holde en lav profil på den nye skolen, men det fungerer ikke når Nathan Allan, en morsom og karismatisk student, bestemmer seg for å bli venner med ham. Mens vennskapet deres vokser endrer følelsene deres seg, og det som startet som en katastrofe begynner i stedet å se ut som en sjanse til å starte et nytt, lykkeligere liv. Lån boka "I wish you all the best"


Filmer

Har du lånekort hos oss, kan du strømme filmer fra Filmoteket eller Cineast. Her er noen tips fra sjangeren "Friends to lovers".


Something borrowed


Rachel har suksess som advokat i prestisjefylt New York-firma. Hun er en generøs og lojal venn men dessverre fortsatt singel, noe hennes bestevenninne Darcy stadig vekk ikke kan la være å gnåle om. Men etter å ha feiret sin egen 30 års-dag ender den alltid så ordentlige Rachel i armene på fyren hun har hatt ett godt øye til siden studietiden, Dex, som av alle ting snart skal bli venninnen Darcys forlovede.


Det ene fører til det andre i ukene frem mot Darcys bryllup. Rachel roter seg inn i et tilsynelatende uløselig kaos, kavende mellom ett sterkt vennskap på den ene siden, og sitt livs kjærlighet på den andre.


Amerikansk, romantisk komedie med Kate Hudson, Colin Egglesfield og Ginnifer Goodwin.


Something borrowed er basert på romanen av Emily Giffin. I norsk oversettelse heter romanen Til odel og eie.One day


Ja, serien har suksess på Netflix, men i 2011 kom den ut som film med Anne Hathaway og Jim Sturgess.


Etter kun en dag sammen, den 15. juli 1988, dagen for skoleavslutning med vitnemålutdeling, starter Emma (Anne Hathaway) og Dexter (Jim Sturgess) på det som skal bli et livslangt vennskap. Hun er en ambisiøs og prinsippfast jente av arbeiderklassen, med et mål om å gjøre jorda til et bedre sted å leve på. Han er den rike sjarmøren, for Dexter er jorda ett sted hvor han skal leke seg til suksess.


Gjennom de kommende to ti-årene i Emma og Dexters liv får vi innblikk i viktige øyeblikk i deres vennskap, satt i scene på en rekke 15. juli-dager de to opplever, enten alene eller sammen. De to gjennomgår gode tider og tøffe kamper, håp og tapte muligheter, latter og tårer. Et sted på deres felles reise går det opp for dem begge at de de alltid har lett etter, det ligger der rett fremfor dem. Svaret finner de i den ene dagen, tilbake i 1988.


Filmen (og serien) er basert på romanen En dag av David Nicholls.Love, Rosie


Rosie og Alex har vært bestevenner siden barnehagen. Som tenåringer drømmer de om å reise og oppdage eventyrene som venter utenfor den britiske småbyen, og bestemmer seg for å flytte til Boston for å studere sammen. Men skjebnen har helt andre planer, og Rosie oppdager at hennes ville natt med skolens kjekkas har resultert i bleieskift og nattevåk! Hun holder det hemmelig for Alex og overbeviser han om å reise før henne med løfte om snarlig gjensyn.


Filmen er basert på romanen "Where rainbows end" av Cecilia Ahern.


5 visninger

Siste innlegg

Se alle

Komentarze


bottom of page