top of page
  • June Solberg

Ooooh jul med din glede!

Vi gleder oss til jul! Her er et knippe bøker og filmatiseringer som sprer juleglede!


Under mistelteinen / Stephanie Perkins (red.)


Inneholder 12 noveller


En forundringspose av en bok som kan nytes lenge, ikke bare i julen, og absolutt ikke bare av ungdom! Tolv av USAs mest kjente og populære ungdomsbokforfattere har bidratt i denne samlingen; blant dem David Levithan, Rainbow Rowell, Gayle Forman, Stephanie Perkins og Laini Taylor. Hvis du elsker julefortellinger, julefilmer og julespesialepisoder av yndlingsseriene dine, vil du elske Under mistelteinen. Her er det noe for alle. Det er bare å finne fram pleddet, fyre opp i peisen, og forsvinne i boka - deiligere enn julekaker og julegløgg til sammen! Omtale hentet fra Norli.no


Dash & Lily's book of dares / David Levithan og Rachel Cohn


Lily har lagt igjen en rød notatbok fylt med utfordringer på en hylle i en bokhandel. Målet er at den rette gutten skal finne den og akseptere utfordringene. MEN er Dash den rette? Eller er det slik at Dash og Lily for alltid må utveksle utfordringer, drømmer og håp i notatboken de legger fra seg seg på ulike plasser i New York? Vil notatbok-Lily og notatbok-Dash nærme seg den virkelige Dash og Lily? Det er stor fare for at du, etter å ha lest boka, kommer til å ta en ekstra titt i små, røde bøker du finner i bokhandelen.


Det er også en oppfølger i denne serien, også den med høy julefaktor!
La det snø : én jul, tre kjærlighetshistorier / av John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle


Det er julaften, og et uvær med dårlig timing begraver innbyggerne i Gracetown i store mengder snø. Kaoset er et faktum. En tapper sjel våger seg ut i uværet fra sitt strandede tog, og setter i gang en rad med hendelser som kommer til å forandre mange liv. De neste tre dagene tar ei jente en risikabel snarvei med en uimotståelig fremmed. Tre venner legger i vei for å vinne kappløpet til Waffle House, og skjebnen til en minigris havner i hendene på en elskovssyk barista.


En trio av forfatterne, John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle, vekker julas magi til live i tre sammenvevde, morsomme, rørende fortellinger om kjærlighet, romantikk og kyss. Omtalen er utarbeidet av BS.
Under snøen / Monika Steinholm


Det nærmer seg jul i Tromsø, men julestemningen er i ferd med å drukne under uhorvelige mengder snø. All snøen stenger ikke bare veier, men også hjerter. For både Gunn, Niklas, Jens og Edor har sine eksistensielle kriser å stri med. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å forelske seg i Vegard. Edor har dratt til Brighton og prøver å glemme alt. Dette er en fortelling om den altoppslukende kjærligheten som kan være både håpløs, ulykkelig, vond og fantastisk på en gang. En kjærlighet man kan kjenne seg igjen i, enten man er homo, streit, bi eller bare litt på skrå. Omtalen er utarbeidet av BS.Stay another day / Juno Dawson


De svært så ulike søsknene Fern, Rowan og Willow reiser hjem på juleferie. Fern har med seg den fantastiske kjæresten sin og ønsker at det skal bli en perfekt ferie. Tvillingbroren Rowan har egentlig ingen interesse av å henge med familien, og lillesøsteren Willow er livredd for første juledag. Det går ikke lang tid før mørke hemmeligheter truer med å ødelegge det som skulle bli en koselig familiefeiring. Noen ganger får man ikke det man ønsker seg til jul, men det man trenger.


Fortellingen er søt og besk, morsom og rørende - og veldig julete. Forfatteren har tidligere gitt ut flere prisbelønte spenningsromaner for ungdom. I 2014 fikk hun gode kritikker for boka 'This Book is Gay'. Omtalen er utarbeidet av BS.10 blinddates / Asley Elston


Det eneste Sophie ønsker seg til jul er litt tid borte fra de overbeskyttende foreldrene sine. Når de bestemmer seg for å tilbringe jula i sør-Louisiana, er Sophie overlykkelig for at hun endelig kan få litt alenetid med kjæresten Griffin. Men det viser seg at Griffin ikke vil være med henne, og Sophie flykter til besteforeldrenes hus med knust hjerte. Der er resten av den viltre familien hennes samlet, og bestemoren hennes får en briljant idé: de neste ti dagene skal hver av slektningene arrangere en blind date for Sophie. Ti heseblesende dager følger, men når Griffin plutselig dukker opp igjen og vil ha en sjanse til, blir hun mer forvirret enn noensinne. Omtalen er utarbeidet av BS. .Gledelig jul (film)


Julekomedie skrevet av Erlend Loe og regissert av Henrik Martin Dahlsbakken.


For første gang på ti år skal barn og barnebarn komme hjem til gården til Annemor og Frank for å feire jul, men festlighetene går ikke helt knirkefritt. Datteren Tessa har slått opp med samboeren Emma og drar med seg en den svenske personlige treneren Göran i stedet. Samuel er gift med Laila, men de er på randen av skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Sønnen deres Petter er travelt opptatt med å lære seg hebraisk for å fri til en israelsk jente, og naboen Nils er i ferd med å dø. Små og store katastrofer rammer den kaotiske familien som er samlet på gården, og akkurat når det ser ut til at julefreden har senket seg kommer en gammel hemmelighet frem i dagens lys.


I rollene: Anne Marit Jacobsen, Otto Jespersen, Nils Jørgen Kaalstad m.fl. Lån filmen: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=512290Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page