top of page
  • June Solberg

Hva kan du lese hvis du likte: Wednesday


Wednesday er en av årets mest sette serier på Netflix. Addams family har blitt filmatisert og seriert tidligere, men nytt av året er at det er datteren Wednesday fokuset er på, og hennes skolegang på Nevermore Academy. Nevermore Academy er en skole med hekser, vampyrer og andre utskudd. Skolen er i et gammelt slott med massevis av hemmeligheter. Både elever, lærere og beboere i den nærliggende byen Jericho har noe å skjule.


For oss som så filmene på 90-tallet er det stas av Christina Ricci, som spilte Wednesday den gangen, er med i årets serie, som lærer og "dorm mom" på skolen.


Jeg har tråla internett og funnet flere tips til bøker dere kan like dersom dere likte Wednesday!

Bøker som minner om Wednesday


The Last Girl / Goldy Moldavsky (boka er også gitt ut med navnet The Mary Shelley Club)


Den nye jenta Rachel Chavez liker å se skrekkfilmer når hun skal slappe av. Hun foretrekker faktisk skrekkfilmer fremfor de kjedelige rikmannsbarna på den snobbete skolen hun har begynt på i New York. Likevel blir Rachel etter hvert med i skolens Mary Shelley-klubb. Medlemmene i den mystiske klubben kappes om å utarbeide de mest fryktinngytende narrestrekene for å skremme utvalgte ofre. Inspirasjonen henter de fra vandrehistorier og skrekkfilmer. Men så kommer det hele ut av kontroll, og da en maskekledd figur dukker opp, skjønner Rachel at fortiden har innhentet henne. Tiden er inne for å ta et oppgjør med det hun har forsøkt å flykte fra. Omtalen er utarbeidet av BS.Down Among The Sticks And Stones / Seanan McGuire


Andre bok i serien Wayward Children, som kort fortalt omhandler barn som har opplevd å komme til en annen verden via en portal, og så har kommet tilbake igjen, og blitt sendt til et barnehjem spesialisert på slike bortkomne barn.


I bok 2 møter vi tvillingsøstrene Jack og Jill. De var 17 år gamle da de fant veien tilbake igjen og ble sendt barnehjemmet.


Boka handler om hva som skjedde før de ble 17 år.


Jacquelie var moras perfekte datter, høflig, rolig, alltid kledd som en prinsesse. Hvis mora var streng mot henne, var det kun fordi det å skape en perfekt datter krever disiplin.


Jillian var farens perfekte datter, eventyrlysten, spenningssøkende og litt av en guttejente. Faren ønsket seg egentlig en sønn, men du må jobbe med det du har.


Da de var fem år gamle, lærte de at det ikke går an å stole på voksne. De var tolv da de gikk ned den umulige trappen og oppdaget at kjærlighet aldri kan forberede deg på et liv fylt med magi i et land fylt med gale vitenskapsmenn, døden og.. egne valg.Gideon The Ninth / Tamsyn Muir


Første bok i serien The Locked Tomb.


Martin på Deichman melder: Er det mulig å skrive en leseverdig roman, som blander okkulte mord, interplanetære reiser og romantiske intriger? Ja (!), men det tar drøye hundre sider å akklimatisere seg romanens ekstreme betingelser. Derav følger en mesterlig komponert gotisk sci-fi opera med rike karakterskildringer og ryggmarg-nedkjølende horror.


Passer for deg som ...tåler både sci fi og fantasy, og gjerne en spicy blanding.The Book Eaters / Sunyi Dean


Ute på Yorkshires heier bor det en hemmelig stamme med folk som spiser bøker, og som husker innholdet av bøkene de leser. For dem er spionbøker pikante snacks, og kjærlighetsromaner søte desserter. Å spise kart kan bedre geografikunnskapene deres, og rampete barn kan bli tvunget til å spise støvete gamle ordboksider som straff. Devon er en del av The Family, en gammel og tilbaketrukket klan av boketere. Brødrene hennes vokste opp med å spise episke fortellinger om oppdagelsesferder og heltemot, mens Devon - som alle andre boketerkvinner - blir oppdratt på en nøye utvalgt diett av fabler og avskrekkende historier. Men virkeligheten har ikke alltid en lykkelig slutt, og Devons sønn blir født med en mørk og sjelden type sult; ikke etter bøker, men etter menneskesinn.Woman, Eating / Claire Kohda


Lydia er sulten, og det er mange ting hun har lyst til å spise. Hun vil prøve sashimi, ramen, onigiri med sure plommer og grønnsaker fra hagen. Men Lydia kan ikke spise noe av det. Det eneste hun kan spise er blod, og det viser seg at å få tak i ferskt griseblod er vanskelig i storbyen, hvor hun bor borte fra vampyrmoren sin for første gang. Og så er det menneskene. Folkene på galleriet hun har praksisjobb ved, de merkelige mennene som følger etter henne på nattestid og Ben, en kunstner hun er i ferd med å utvikle følelser for. De er naturlige byttedyr for henne, men hun klarer ikke tanken på å skulle spise dem. Hvis Lydia skal finne en måte å eksistere i verden på må hun forene de to sidene av seg selv - demonen og mennesket - og finne ut av sitt forhold til mat. Omtalen er utarbeidet av BS.The Atlas Six / Olivie Blake


Når verdens beste magikere får en utrolig mulighet er det lett for dem å takke ja. Hver av dem har muligheten til å slutte seg til den mystiske ordenen Alexandria Society, som vokter skjult kunnskap fra eldgamle sivilisasjoner. Medlemmene får nyte godt av makten og prestisjen resten av livet, men hvert år initierer de kun seks nye personer. Libby Rhodes og Nico de Varona har sluttet seg til konkurransen. De to er svorne og uatskillelige fiender, kosmologer som kan kontrollere materie med hjernen sin. Parisa Kamali er en telepat som kan se sinnets dypeste hemmeligheter, og Reina Mori er en naturalist som kan forstå selve livets strømninger. De blir rekruttert av en mystisk mann og reiser til hovedkvarterene i London. Der må de hevde seg over et helt år, og bare noen av dem vil overleve. Omtalen er utarbeidet av BS.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page