• June Solberg

The Hazel Wood - Melissa Albert

Denne boka er en typisk fantasy hvor det fantastiske skjer i vår verden.


Vi møter Alice, sytten år, som hele livet har levd «på veien» sammen med moren sin. De har minst to ganger i året flyttet fra sted til sted, fordi uhell har forfulgt dem. For eksempel har de opplevd at en hel etasje i huset de leide, ble rammet av flom, uten at det var noe regn å spore. En annen gang var det en villkatt som klarte å komme seg inn i husvogna de bodde i, og pisset ned alle eiendelene deres.. masse slike ting.


Fordi de har flyttet så ofte, har ikke Alice måttet forholde seg til at fremmede kan være farlige. Da hun var seks år, hoppet hun derfor inn i bilen til en fremmed mann som sa han kjente bestemoren hennes. Alice, som aldri har møtt bestemoren sin, synes dette var spennende. Mannen hadde rødt hår, og fortalte henne historier og rakk å kjøpe pannekaker på en kafé før politiet klarte å finne igjen Alice. I flere år etterpå undret hun seg over hvem denne mannen var, men moren har hele veien avfeid det med at mannen man en gal fan av bestemoren.


Den mystiske bestemoren, er nemlig en kultforfatter, som har skrevet EN bok: Tales from the Hinterland. Dette er en samling av historier, eventyr. Bestemoren har masse mystikk rundt seg. Hun forsvant i lang tid for flere år tilbake, før hun kom tilbake og skrev denne kultboken. De siste årene har hun trukket seg tilbake og lever et anonymt liv i Hazel Wood, som er eiendommen hennes.</