• June Solberg

Ticket to ride rides again

I begynnelsen av mai 2021 har Gjøvik bibliotek og litteratur rundt 100 brettspill til utlån! Her er en oversikt over spillene som lånes ut: http://bit.ly/popkultbrettspill


Noe av det vi har kjøpt inn i det siste, er utvidelser til store brettspillnavn slik at det skal være mulig å teste spillene hos oss før eget innkjøp. Vi gir her en liten oversikt over en av Junes favoritter: Ticket to ride.


Ticket to ride er spillet hvor målet er å lage togruter over et gitt kontinent/område. Du har en mengde tog, togkort og billetter. Billettene forteller hvor banen din skal gå. Togkortene som trekkes gjennom spillet gir deg mulighet til å sette ut togbrikkene du har fått utdelt. Du får poeng for hvert togsett du setter ut, og du får poeng for hver fullførte togrute. Det trekkes poeng dersom du har tatt en billett på hånda som du ikke har klart å fullføre.


Det beste med spillet: Det kan spilles med bare to stykker, og det er også gøy på tvers av generasjoner (vi har spilt det mye med barn i tiårsalderen).