top of page
  • June Solberg

Ticket to ride rides again

I begynnelsen av mai 2021 har Gjøvik bibliotek og litteratur rundt 100 brettspill til utlån! Her er en oversikt over spillene som lånes ut: http://bit.ly/popkultbrettspill


Noe av det vi har kjøpt inn i det siste, er utvidelser til store brettspillnavn slik at det skal være mulig å teste spillene hos oss før eget innkjøp. Vi gir her en liten oversikt over en av Junes favoritter: Ticket to ride.


Ticket to ride er spillet hvor målet er å lage togruter over et gitt kontinent/område. Du har en mengde tog, togkort og billetter. Billettene forteller hvor banen din skal gå. Togkortene som trekkes gjennom spillet gir deg mulighet til å sette ut togbrikkene du har fått utdelt. Du får poeng for hvert togsett du setter ut, og du får poeng for hver fullførte togrute. Det trekkes poeng dersom du har tatt en billett på hånda som du ikke har klart å fullføre.


Det beste med spillet: Det kan spilles med bare to stykker, og det er også gøy på tvers av generasjoner (vi har spilt det mye med barn i tiårsalderen).


Det dumme med spillet: DET ER ALLTID FOR FÅ TOG. Alltid.


Jeg skrev dette innlegget om Ticket to ride etter min første testrunde, klikk deg inn for å lese om originalspillet, eller reserver spillet her: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=494142


Vi har flere andre varianter av Ticket to ride:


Ticket to ride Europe

Strategispill, 30-60 minutter. Fra åtte år.


Du kjører gjennom et Europa anno 1901 og bygger togstrekninger ved hjelp av noen store bonusbilletter, i tillegg til de vanlige bonusbillettene. På ruten kjører du på land, eller du kjører gjennom tunneler, med en ekstra utfordring. Nytt er ferger, tunneler og stasjoner. En stasjon gjør at eieren kan regne en annen spillers strekning inn i sitt eget rutesystem. Det spesielle med tunneler, er at du aldri kan vite på forhånd hvor lange de er!


Dette er et stort, selvstendig spill, med instrukser på norsk, svensk, dansk og finsk.Huspusene spiller Ticket to ride : rails and sails (privat bilde)


Ticket to ride London Hurtigspill, 10-15 minutter. Fra åtte år.


London, baby! Velkommen til 70-tallets London med røde dobbeltdekker-busser, gule ubåter, svarte taxibiler og annet stas. Her er målet å sette opp bussruter i et yrende London. Du får ekstrapoeng dersom du på slutten eier alle rutene innenfor et og samme distrikt.


Veldig raskt å lære, kanskje best for nybegynnere! Varer altfor kort!! Spillinstrukser på norsk, svensk, dansk og finsk.


Spillet kan reserveres her: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=508193


Ticket to ride New York

Hurtigspill, 10-15 minutter. Fra åtte år.


Velkommen til The Big Apple anno 1960-tallet, med Grease- og Mad Men-vibber på esken. Her er målet å lage taxiruter over hele New Yorks transportnettverk, og du får ekstra poeng på slutten for hver turistattraksjon du har vært innom.


Igjen, altfor kort spill for oss som digger TTR, men fungerer for et kjapt spill før middag. Instruksene er på norsk, svensk, dansk og finsk.


Spillet kan reserveres her: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=507685


Ticket to ride Amsterdam

Hurtigspill, 10-15 minutter. Fra åtte år.


Du befinner deg i Amsterdam på 1700-tallet og skal bygge handelsveier ved hjelp av kjerrer. Har ruten du gjør krav på, et kjerresymbol, mottar du et varebonuskort. Den som har flest varebonuskort ved rundens slutt, får ekstra poeng.


Spillet du kan låne hos oss er på norsk (svensk, dansk og finsk)Ticket to ride Nordic countries

Strategispill, 30-60 minutter. Fra åtte år.


Ticket to Ride Nordic Countries tar deg med på et eventyr gjennom Danmark, Finland, Norge og Sverige. Du reiser til kjente steder som København, Oslo, Helsingfors og Stockholm. Du vil

oppleve Raumabanen og Norges vakre fjorder. Puste inn sjøluften ved de svenske havner. Ferdes gjennom den danske landsbygda der vikingene en gang vandret. Reise med de finske togrutene over polarsirkelen til midnattsolens land.


Det som skiller dette brettspillet fra resten, er ved første øyekast de laaaange strekningene, opptil 9 toglengders avstand mellom stasjonene! Ellers er det som å spille Europa-spillet, med ferger og tunneler. Litt stas er det jo å toge Lillehammer-Murmansk, hvis det skulle friste.


Dette er et stort, selvstendig spill, og du trenger ikke grunnspillet for å gjennomføre. Spillet vårt er på norsk, svensk, dansk og finsk.Ticket to ride India / Switzerland (to spill i ett!)

Utvidelse, 30-60 minutter. Fra åtte år.


India, 1911.


Her trenger du togene, poengmarkørene og togkortene fra enten Ticket to ride eller Ticket to ride Europe. For 2-4 spillere.


Målet er som før, å lage mange togruter, og du får ekstrapoeng for å ha den lengste, sammenhengende ruta.


Alle spillere kan også motta Grand Tour of India bonus (hver gang man forbinder to destinasjonsbyer på en av sine billetter via minst to separate ruter utløses bonusen). Størrelsen på bonusen varierer avhengig av billettene benyttet, etter en mandala-bonustabell.


Sveits.


Her trenger du togene (NB - færre enn vanlig!), poengmarkørene og togkortene fra enten Ticket to ride eller Ticket to ride Europe. For 2-3 spillere.


I dette spillet er det både destinasjonsbilletter mellom byer, men også noen billetter for togruter fra by til land, eller land til land. Det er 3 ruter som går fra Sveits til Østerrike, 4 til Frankrike, 5 til Italia og 5 til Tyskland. Som i det originale Ticket to Ride spillet vil spilleren med den lengste ruten ved slutten av spillet få 10 bonus poeng.


Husk at du også må låne et grunnspill for å kunne bruke denne utvidelsen!


Spillet kan reserveres her: https://gjovik.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=508715


53 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page