top of page
  • June Solberg

Ticket to ride

Strategispill, 30-60 minutter. Fra åtte år.


Konseptet er enkelt! Du skal bygge jernbanestrekninger ved hjelp av togbrikker, togkort og billetter som angir strekninger mellom gitte punkt på spillebrettet. Vinneren er den med flest og lengst strekninger. Man må være minst to spillere.


I grunnspillet, som bare heter Ticket to ride, handler det om byer i Nord-Amerika. Det finnes et uttall varianter av spillet (Gamezone har 17 varianter), noen av andre deler av verden, noen man også bruker båter, andre igjen har utvidet spillet med bruk av toll for passering på broer, eller man får oppdrag i tillegg til å plassere jernbaner. Det lønner seg absolutt å starte med grunnspillet. Grunnspillet finnes på norsk og kan lånes på biblioteket vårt.

Engasjerte puser, her spilles Ticket to ride - Rides and Sails.

Vi startet med å spille gigantversjonen Ticket to Ride - Rides and Sails, hvor man skal lage strekninger både til lands og til vanns, med tog og skip, over hele verden. En hel bok med instruksjoner, overveldende menger brikker og mye å sette seg inn i - trodde vi. Vi gjorde så godt vi kunne, det er gode instruksjoner og spilte første runde med åpne kort. Deretter så vi på min nye favoritt spillkanal, nemlig Sit down and shut up, som har lagt ut en video hvor de spiller nettopp Ticket to ride OG varianten Rides and Sails. Vi fikk bekreftet at vi hadde spilt riktig.Da vi etter dette forsøkte oss på grunnspillet, gikk det som en lek. Spillet finnes også som app: https://www.daysofwonder.com/online/en/t2r/


Kan lånes på biblioteket: JA

Vil kjøpe til eget hjem: Definitivt! Supermorsomt og når man kommer litt inn i det, så kan man være både slu og strategisk. Spennende å se hvordan spillet fungerer med flere enn to spillere.


34 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page