top of page
  • June Solberg

Horror til Halloween

Vær så god: En ny bunke horrorbøker og -filmer du kan gyse deg med i mørket! Omtalene er utarbeidet av BS.





Bøker!


The devil makes three / Tori Bovalino


Da Tess og Eliot snubler over en gammel bok som er skjult i en tunnel under skolebiblioteket, slipper de uforvarende djevelen fri. Og han er villig til å gjøre alt for å beholde friheten sin. Han har planer om å forhekse blekket i alle bøkene på biblioteket, begå mord mellom bokstablene og infiltrere alle deler av Tess' liv. Tess og Eliot blir tvunget til å jobbe sammen for å bure djevelen inne igjen før han dreper alle de kjenner og elsker. Og jo mer de jobber sammen, jo nærmere kommer de hverandre. En skrekkfortelling med en passe dose romantikk og spenning.



Five nights at Freddy's : Fazbear frights (serie) / Scott Cawthon


Nye bøker i serien i år:


Blackbird

Han blir svakere og svakere, og ni år gamle Jake ser tilbake på tiden før han ble syk, og han ser for seg livet som frisk. For å vise hva han er verdt for den arrogante broren og den fraværende faren sin, forsøker Toby å vinne arkadespillet, noe som får grusomme konsekvenser.


Friendly face

Etter å ha mistet bestevennen i en fryktelig ulykke, kjøper Andrew seg noen kjæledyr for å holde vennens minne i live. Men Mott skyller brorens ekle kryp ned i do. Kjæledyrene har imidlertid andre planer. Skoleballets dronning Jessica har tenkt å sette klassekameratene sine på plass, men hun glemmer å dobbeltsjekke leksene sine - som var å reprogrammere en ødelagt mekanisk dukke.


Gumdrop angel

En rekke uflaks ser ut til å forfølge Angel, Hudson og Sergio. Etter den overdådige bursdagsfesten til den bortskjemte stesøsteren, pønsker Angel ut en forhastet og elendig hevnaksjon. Hudsons liv er fullt av tragedier og knuste drømmer, men den godt betalte vekterjobben er kanskje nettopp det som kan gi livet hans en ny retning. Sergio får tak i et enestående nytt leketøy som gir øyeblikkelig lykke, men vil dette leketøyet egentlig bringe ham

glede, eller vil det bare føre vondt meg seg?



Wicked little deeds / Kate Ellis


Burden Falls er en by full av overtro, blant annet om fossen som det hviler en forbannelse over og om Dead-Eyed Sadie, den forstyrrende skikkelsen som hjemsøker den. Ava Thorn vokste opp rett ved fossen, og helt siden foreldrene hennes døde i en grusom ulykke for et år siden har hun vært plaget av mareritt om at Sadie dukker opp hos henne. Marerittene er så forstyrrende at Ava føler at hun aldri kommer til å unnslippe dem. Men når noen som står henne nær blir brutalt myrdet og Ava ender opp som hovedmistenkt begynner hun å lure på om historiene kan være mer enn overtro, og om marerittene hennes ikke bare er mareritt.



The last girl / Goldy Moldavsky


Den nye jenta Rachel Chavez liker å se skrekkfilmer når hun skal slappe av. Hun foretrekker faktisk skrekkfilmer fremfor de kjedelige rikmannsbarna på den snobbete skolen hun har begynt på i New York. Likevel blir Rachel etter hvert med i skolens Mary Shelley-klubb. Medlemmene i den mystiske klubben kappes om å utarbeide de mest fryktinngytende narrestrekene for å skremme utvalgte ofre. Inspirasjonen henter de fra vandrehistorier og skrekkfilmer. Men så kommer det hele ut av kontroll, og da en maskekledd figur dukker opp, skjønner Rachel at fortiden har innhentet henne. Tiden er inne for å ta et oppgjør med det hun har forsøkt å flykte fra.



It's behind you / Katherine Foxfield


Fire deltagere må sitte stille gjennom hele natta i den mørke og farlige hulen Umber Gorge. Hulen er hjemsøkt av et spøkelse, men er det egentlig den onde ånden de burde frykte? Kanskje de heller burde frykte hverandre? Velkommen til reality showet som vil skremme vettet av deg; har du det som trengs for å klare deg gjennom natta?



The woods are always watching / Stephanie Perkins


To jenter skal på overnattingstur i skogen, men ting går ikke helt som planlagt. Det de ikke vet, er at også en seriemorder lusker rundt i skogen. Og plutselig krysses veiene deres.


Les også There's Someone Inside Your House av samme forfatter!







Filmer!


The conjuring : the devil made me do it (2021)


Ekteparet Lorraine og Ed Warren er demonologer, som etterforsker overnaturlige hendelser. Da en politimann snubler over en forvirret og blodig ung mann, må de ta fatt på en av de mest bisarre sakene de har vært borti. Mannen blir siktet for drap, men hevder at han ble besatt av en demon under handlingen. Ed og Lorraine setter i gang sin egen etterforskning for å finne ut hva slags demon de har med å gjøre. Filmen er basert på en sann historie om en drapssak i 1981!


I rollene: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ruairi O'Conner m.fl.



Freaky (2021)


I en småby blir en gruppe tenåringer drept på grusomt vis. Det er den notoriske, maskekledde seriemorderen The Blissfield Butcher som står bak. Millie er en smart, snill og introvert tenåring. Hun går i utdaterte klær og har alltid vært en outsider. Moren hennes er lett nevrotisk, og søsteren er politibetjent. Stort sett henger Millie sammen med de to bestevenninnene sine, dyrker sin ulykkelige forelskelse og forsøker å unngå plageåndene sine. Da hun blir skadet av seriemorderens kniv, befinner hun seg plutselig i hans kropp, mens han har fått kroppen hennes. Millie oppdager til sin forferdelse at det bare er 24 timer til kroppsbyttet vil bli permanent.


En komigrøsser-vri på Freaky Friday. I rollene: Vince Vaughnm Kathryn Newton m.fl.



Host (2021)


Seks venner skal ha en spøkelsesseanse på zoom, og de har invitert mediet Seylan til møtet. Planen er at hun skal hjelpe dem med å få kontakt med en avdød person, men de får mer enn de har bedt om. Plutselig merker de at hjemmene deres blir invadert av mørke krefter. Så mister de kontakten med Seylan, og det er ingen som kan veilede dem i møtet med det hinsidige. Klarer de å overleve natten på egenhånd?


I rollene: Haley Bishop m.fl.



Prosjekt Z (2021)


En gjeng filmstudenter setter seg fore å lage en zombiefilm. De tar med seg tre arbeidsledige skuespillere til et nedlagt motell i den norske fjellheimen for å spille inn den pretensiøse regissøren Julies visjon av 'De døde våkner'. Men underveis i innspillingen blir fiksjonen brått til virkelighet da en merkelig skikkelse dukker opp og begynner å terrorisere filmsettet. Denne meta-komedien byr på en ny vri på 'found footage'-sjangeren, en lek med filmreferanser og en humørfylt harselas over norsk filmbransje. På rollelisten står kjente navn som Eili Harboe, Jonis Josef, Thea Sofie Loch Næss og Laila Goody. Iben Akerlie og Dennis Storhøi dukker opp i rollene som feterte skuespillere med deres egne navn.



Siste innlegg

Se alle
bottom of page