top of page
  • June Solberg

Second Chance - det nye yatzy?

Dette spillet fenget hele familien (vel: mor, far, niåringen) fra første sekund. Det er kjempelett å lære seg, og lett nok til at hvem som helst har like god sjanse til å vinne. Dette abstrakte spillet kan også være et veldig kreativt spill, hvis man tillater seg å slippe tegnemoroa løs.


Hver spiller får utdelt et ruteark på 9 x 9 ruter, og en blyant (man kan også bruke tusjer eller fargeblyanter). Målet er å få fylt alle rutene. Alle spiller samtidig. Vinneren er den som sitter igjen med færrest mulig blanke ruter. Hvordan rutene fylles ut bestemmes av kortene som trekkes.


Spillet starter med at alle deltakerne får utdelt hvert sitt startkort, som har felt som skal fylles inn på deltakernes ruteark. Den midterste ruten er startpunktet, og må fylles ut.


Spillet fortsetter slik: Hver omgang går ut på at det trekkes to kort som legges midt på bordet. Deltakerne velger ett av disse, og skraverer felt på egne ruteark. Flere spillere kan velge samme kort. Kan man ikke bruke noen av kortene, får man en ny sjanse - en second chance. Klarer man det ikke med denne sjansen heller, er man ute av spillet.


Spillet avsluttes når det ikke er flere kort å trekke, alle deltakerne er eliminert, eller om en deltaker klarer å fylle hele kortet sitt.


Til utlån på biblioteket! Definitivt nytt tilskudd til hytta!Kan lånes på biblioteket: JA Kjøpes til egen samling: JA


24 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page